ABOUT US

ΠΟΙΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο «Θερμαίος» ξεκίνησε άτυπα γύρω στο 2000 ως μια ομάδα νέων κατοίκων της Θέρμης. Στην παλιά χωματερή της Θεσσαλονίκης από τον Σύνδεσμο Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης κατασκευάστηκε το  Περιβαλλοντικό Πάρκο στο Φράγμα της Θέρμης, με τρία γήπεδα τέννις. Η κατασκευή των γηπέδων έδωσε την ευκαιρία σε νέους κατοίκους της Θέρμης να βρουν έναν εναλλακτικό τρόπο άθλησης. Σταδιακά  οι προπονήσεις άρχισαν να οργανώνονται σε πιο συστηματική βάση. Σύντομα οργανώθηκαν τμήματα ενηλίκων αλλά και παιδιών με προπονητή για την εκμάθηση του αθλήματος. Ταυτόχρονα άλλη ομάδα γονέων ξεκίνησε την παρουσίαση του ping pong σε σχολικούς πολυχώρους. Μέσω των συλλόγων γονέων, ως επίσημοι φορείς, έγινε αγορά τραπεζιών και ρακετών και λοιπών αναλώσιμων υλικών

Το 2004 αποφασίστηκε  αυτή η πρόταση προς την κοινωνία της Θέρμης για εναλλακτικές μορφές δημιουργικής αθλητικής έκφρασης να λάβει επίσημη μορφή : Την δημιουργία νέου αθλητικού συλλόγου, του Αθλητικού Ομίλου Θέρμης «Θερμαίος».

Το 2005 το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εγκρίνει το αρχικό καταστατικό και το 2007 εγκρίνει την τροποποίησή του εντάσσοντας πλέον και επίσημα την αντιπτέριση (Badminton) που είχε ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα το 2006. Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε την στήριξη του Δήμου Θέρμης με την απόφαση να παραχωρηθεί το παλιό γυμναστήριο στο Λύκειο Θέρμης για την λειτουργία του ping pong και την παραχώρηση ωρών στο νέο κλειστό γήπεδο Θέρμης για την ανάπτυξη του badminton. Την ίδια περίοδο κατασκευάστηκαν και τα 2 γήπεδα τένις στον χώρο έξω από το ΔΑΚ με αποτέλεσμα να μεταφερθούν οι προπονήσεις από το Περιβαλλοντικό Πάρκο στην νέα έδρα του τμήματος αντισφαίρισης.

Σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα ξεκίνησε να λειτουργεί στον πανέμορφο χώρο γύρω από το Φράγμα της Θέρμης τμήμα Ορεινής Ποδηλασίας. Τον Οκτώβρη του 2020 και πριν την πανδημία η ακαδημία αριθμούσε περί τα 20 παιδιά με αυξητικές τάσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε πως αρωγός στην προσπάθεια  του Θερμαίου ήταν ο Δήμος Θέρμης και η ΔΕΠΠΑθ με την παραχώρηση των δημοτικών εγκαταστάσεων. Χωρίς αυτήν την στήριξη η εκπλήρωση των σκοπών του συλλόγου θα ήταν αδύνατη.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το 2007 το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε την τροποποίηση του καταστατικού εντάσσοντας μεταξύ άλλων αθλημάτων και το badminton. Για να διαβάσετε το καταστατικό πατήστε εδώ.

ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΛΗ

Θεωρούμε πως χρήζει ιδιαίτερης μνείας με ένα μεγάλο Ευχαριστώ, η αναφορά στα Ιδρυτικά Μέλη του συλλόγου των οποίων η αρχική έμπνευση και προσπάθεια έχει πάρει σάρκα και οστά και συνεχίζεται.  Τον κατάλογο των Ιδρυτικών μας Μελών μπορείτε να τον διαβάσετε εδώ.

Επίσης θα θέλαμε να καλέσουμε όλα τα Ιδρυτικά Μέλη να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο στο email [email protected] για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τους δεσμούς και την επικοινωνία μαζί τους.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Από τις αρχαιρεσίες του Ιουνίου του 2021 προέκυψε η παρακάτω σύνθεση ΔΣ

Πρόεδρος ΔΣ         Παλαιοκώστας Ιωάννης

Αντιπρόεδρος        Παπάς Ευάγγελος

Ταμίας                    Σκολίδης Γεώργιος

Γεν Γραμματέας    Τασιός Χρήστος

Ειδ. Γραμματέας   Παπαδοπούλου Παρθένα (Νούλη)

Η θητεία του παρόντος ΔΣ λήγει τον Ιούνιο του 2023.

Θεωρούμε ιστορική αναγκαιότητα την αναφορά στα  μέλη που διετέλεσαν  στελέχη των Διοικητικών Συμβουλίων. Γι αυτό παραθέτουμε εδώ τις συνθέσεις των προηγούμενων Δ.Σ.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο «Θερμαίος» ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει να είναι ένας σύλλογος ανοιχτός στην κοινωνία, με πλήρη εφαρμογή των κανόνων της δημοκρατίας για τα μέλη του.   Ως σύλλογος που προέκυψε από «πρωτοβουλία πολιτών» με σκοπό την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών άθλησης θα συνεχίσει να λειτουργεί ως νομιμοποιητική βάση για την ανάπτυξη αθλημάτων που θα ξεκινάνε πάντα ως πρωτοβουλία πολιτών.