PING PONG

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΤΙΚΟ !!!

Ο Α.Ο.Θέρμης « Θερμαίος»  και το τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης σας υπόσχεται μια όμορφη γνωριμία με ένα από τα πιο εθιστικά αθλήματα του 20ου αιώνα.

Το πινγκ πονγκ (επιτραπέζια αντισφαίριση) που χαρακτηρίζεται συχνά ως “σκάκι υψηλής ταχύτητας” είναι το πιο δημοφιλές άθλημα ρακέτας παγκοσμίως. Υπάρχουν πάνω από 320 εκατομμύρια ενεργά μέλη σε διάφορες ενώσεις και συλλόγους σε όλο τον κόσμο. Η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι ένα άθλημα που μπορεί να το απολαύσει ο καθένας ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου ή και σωματικής ικανότητας.

Είναι μια ήπιας ή και έντονης μορφής αεροβική άσκηση με πολλά κομμάτια αναερόβιας άσκησης. Συνεπώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την καρδιαγγειακή λειτουργία, και συγχρόνως γυμνάζει όλο το σώμα και βελτιώνει την αντοχή, ενώ τονώνει τους μυς και βελτιώνει την ευκαμψία. Οι εκρήξεις στις οποίες σε οδηγεί το παιχνίδι έχει ως συνέπεια την ανάπτυξη των μυών ταχείας συστολής.

Η διανοητική άσκηση, στην οποία οδηγείται ο παίκτης λόγω των γρήγορων αποφάσεων, της στρατηγικής που αναπτύσσει, της συγκέντρωσης που απαιτείται, ανεβάζει τον βαθμό συγκέντρωσης αλλά και την ικανότητα γρήγορης λήψης αποφάσεων, τα αντανακλαστικά, δηλαδή αυξάνει τα επίπεδα των σχετικών ορμονών και διατηρεί την “φυσική κατάσταση” του εγκεφάλου, επιβραδύνοντας την εξέλιξη της γνωστικής έκπτωσης η οποία “συμβάλει” στη γήρανση. Για αυτόν τον λόγο οι νευρολόγοι συστήνουν το πινγκ πονγκ ως εργαλείο που βοηθά στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ και στη θεραπεία της άνοιας. Το πινγκ πονγκ καταφέρνει να ενεργοποιεί πολύπλευρα τον εγκέφαλο και να τον κρατά “ζωντανό”. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι το πινγκ πονγκ αυξάνει σημαντικά τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και είναι πιθανόν ακόμη και να αποτρέπει την άνοια.

Η άσκηση στο πινγκ πονγκ βελτιώνει τον συντονισμό χεριών – ματιών και βελτιώνει πολύ την ισορροπία, λόγω των άμεσων αλλαγών κατεύθυνσης που απαιτεί.

Στην περίπτωση των παιδιών και εφόσον ο γονιός αποσκοπεί να ασχοληθεί το παιδί σε επίπεδο πρωταθλητισμού τότε η ηλικία των 5 -7 ετών θεωρείται ιδανική. Αυτό βεβαίως, δεν αποκλείει τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας (10-12 ετών) να το ξεκινήσουν για να φτάσουν σε ένα εξίσου υψηλό επίπεδο δεξιότητας. Η ενασχόληση ενός παιδιού με το πινγκ πονγκ είναι καλό να γίνει μέσω κάποιου αθλητικού σωματείου που αναπτύσσει το άθλημα στις μικρές ηλικίες, με τη βοήθεια έμπειρων προπονητών, που διαθέτουν επιστημονική γνώση και μπορούν να τους μυήσουν στα μυστικά του αθλήματος.

Στο σύλλογό μας δεχόμαστε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες κάθε φύλλου και υπάρχουν τμήματα ανάλογα με το επίπεδο του κάθε αθλητή. Ειδικότερα για τα παιδιά η προπόνηση γίνεται δύο με τρεις  φορές την εβδομάδα και είναι σαν παιχνίδι. Γνωρίζουν το μπαλάκι, τη ρακέτα και τους κανονισμούς του παιχνιδιού. Το βασικότερο όλων είναι να μάθουν να κρατούν σωστά τη ρακέτα. Στη συνέχεια, θα πάμε στο τραπέζι όπου θα προσπαθήσουν να περάσουν σιγά – σιγά τις πρώτες μπαλιές μαθαίνοντας τις βασικές κινήσεις με το σωστό τρόπο. Δεν είμαστε πιεστικοί. Προσπαθούμε να μη βαρεθούν οι μικροί αθλητές. Ύστερα από περίπου ένα χρόνο, τα παιδιά αρχίζουν να παίζουν σε μικρούς αγώνες ώστε να υπάρχει και η αίσθηση του ανταγωνισμού που δίνει περισσότερη γοητεία και αρέσει σε όλα.

Το τμήμα πινγκ πονγκ συμμετέχει με Ομάδες  αθλητών, τόσο στο πρωτάθλημα της επίσημης ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ΕΦΟΕΠΑ) όσο και στο πρωτάθλημα Βετεράνων – Ανεξάρτητων αθλητών (ΠΟΦΕΠΑ).

Θα μας βρείτε στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου ΓΕΛ Θέρμης στην οδό Παναγή Τσαλδάρη (δίπλα στο γήπεδο του Θερμαϊκού).

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Σκολίδης Γιώργος: 6941671933, 6936024040
e-mail: [email protected]

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Τασιός Χρήστος: 6945993810
e-mail: [email protected]

ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ

Ανίτα Χατσατριάν: 6975916266
e-mail: [email protected]

E-MAIL Συλλόγου: [email protected]

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ !!!!